Det finns många olika typer av nudlar

Nudlar är huvudingrediensen i orientalisk mat och har använts i över 4 000 år. Mama-nudlar passar till nästan all slags mat: soppor, wokar, sallader, bakning samt som tillbehör till kött, kyckling, fisk, skaldjur och grönsaker.

Nudlarna är goda både varma och kalla och tillagas på bara några minuter.

Valet av rätt nudlar påverkas bland annat av hur de ska användas, av dina smakpreferenser och eventuella allergier.

Typer av nudlar

  • Vetenudlar är Mama-nudlarnas största produktgrupp. Tack vare sin smak och struktur passar de till all asiatisk mat.
  • Fullkornsvetenudlar tillverkas av fullkornsvete och lämpar sig därför mycket väl för personer som vill ha en mer fiberrik måltid.
  • Äggnudlarna tillverkas av vetemjöl och ägg, vilket ger nudlarna deras gulaktiga färg, fasta struktur och en mjuk smak. De lämpar sig för alla typer av asiatiska rätter och i synnerhet wokrätter.
  • Den viktigaste ingrediensen i risnudlar och risvermicelli är ris. De lämpar sig därför för personer med celiaki eftersom ris är naturligt glutenfritt. I motsats till en vanlig risnudel, är risvermicelli mycket tunn och trådig.


Finländarnas favorit

Finländarna har under tjugo års tid vant sig vid kryddig mat och därför har även populariteten för smaksatta nudelrätter ökat stadigt. Finländarnas favoritsmak år efter år har varit nudelrätter med kycklingsmak och i Thailand är Tom Yum den mest populära.

Produktutveckling sker hela tiden i enlighet med konsumenternas önskemål. Några av de produkter som erbjuds på den finländska marknaden har också lanserats på begäran av konsumenten. Importören av Mama-nudlar är Indo-Baltic Oy.

Äkta orientalisk

Mama-nudlarna tillverkas i Thailand, där produktionen inleddes för 50 år sedan. Mama-nudlarna är marknadsledare i Thailand och det är svårt att hitta en plats där Mama-nudlar inte serveras. Du hittar Mama-nudlar över hela världen.

Först i Finland

Mama-nudlarnas historia i Finland börjar år 1994. Vid den tidpunkten fanns det inga nudlar på butikshyllorna i Finland och det fanns inte heller något ord för nudlar på finska. Kännedomen om nudlar var därmed nästan obefintlig. I dag är nudlar allmän mat i Finland och alla känner till namnet. Mama-nudlarna har varit marknadsledande ända från början.an.

Kvalitetsmedvetna och etiska

Tillverkaren har alltid fokuserat på högklassiga råvaror, produktkvalitet och smak. Produktionsprocesserna och kvalitetskontrollen är i världsklass. Fabriken har GMP-, HACCP-, ISO-, WCA-, BRC-certifikat. Dessutom har fabrikens egenkontrollaboratorium ISO 17025-certifiering.

Den viktigaste råvaran i nudlar är vetemjöl, som kommer från Amerika, EU-regioner eller Australien. Kryddblandningarna kommer främst från Asien, medan chilipulvret alltid kommer från Thailand. Palmoljan i nudlarna är RSPO-certifierad. Alla råvarors kvalitet och renhet undersöks i fabrikens eget laboratorium innan de skickas vidare till produktionslinjen. Dessutom analyseras varje slutprodukt innan den släpps ut på marknaden.

Fabriken har också SMETAN-revision och WCA-certifiering. Dessa visar att de anställda behandlas väl och att allt fungerar. De anställda erbjuds en säker och välskött arbetsmiljö. Arbetsdagarna är inte för långa och de får en god lön för sitt arbete.

Vi ser också till att produktförpackningarna som levereras till marknaden utnyttjas väl.