Kolme erilaista nuudelipakkausta rivissä

Nuudelista on moneksi

Nuudelit ovat itämaisen keittiön tärkein ainesosa, niitä on käytetty yli 4000 vuotta. Mama-nuudelit sopivat melkein mihin ruokaan vain: keittoihin, wokkeihin, salaatteihin, leivontaan sekä lihan, broilerin, kalan, äyriäisten ja kasvisten lisäkkeeksi.

Nuudelit ovat maistuvia sekä lämpöisenä että kylmänä ja ne valmistuvat muutamassa minuutissa.

Oikean nuudelin valintaan vaikuttavat muun muassa käyttötapa, omat makumieltymykset ja allergiat.

Nuudelityypit

  • Vehnänuudelit ovat Mama-nuudelien suurin tuoteryhmä. Ne sopivat makunsa ja rakenteensa puolesta kaikkeen aasialaiseen ruokaan.
  • Täysjyvänuudelit on valmistettu täysjyvävehnästä, joten ne ovat kuitupitoisempaa ateriaa haluavan valinta.
  • Munanuudelit on valmistettu vehnäjauhoista ja kananmunasta, joka antaa nuudelille kellertävän värin, kiinteän rakenteen ja pehmeän maun. Ne sopivat kaikkiin aasialaisiin ruokiin ja erityisesti wokkiruokiin.
  • Riisinuudelin ja riisivermisellin pääraaka-aine on riisi. Ne siis sopivat keliaakikoille, koska riisi on luontaisesti gluteiinitonta. Toisin kuin tavallinen riisinuudeli, Riisivermiselli on erittäin ohutta ja lankamaista.


Kananmakuinen nuudelipakkaus

Suomalaisten suosikki

Suomalaiset ovat parinkymmenen vuoden aikana tottuneet mausteisiin ruokiin, joten myös maustettujen nuudeliaterioiden suosio on kasvanut tasaisesti. Vuodesta toiseen suomalaisten suosikkimaku on ollut kananmakuinen nuudeliateria, kun Thaimaassa Tom Yum on suosituin.

Tuotekehitystä tehdään kokoajan kuluttajien toiveiden mukaisesti. Osa tuotteista onkin jo tuotu Suomen markkinoille kuluttajien pyynnöstä. Mama-nuudeleiden maahantuoja on Indo-Baltic Oy.

Aito itämainen

Mama-nuudelit valmistetaan Thaimaassa, missä tuotanto alkoi jo 50 vuotta sitten. Mama-nuudelit ovat Thaimaassa markkinajohtajan asemassa ja sieltä ei juurikaan paikkaa löydy, missä Mama-nuudeleita ei olisi tarjolla. Mama-nuudeleita voit löytää ympäri maailman.

Ensimmäinen Suomessa

Mama-nuudeleiden tarina Suomessa alkaa vuodesta 1994. Suomessa ei tuolloin ollut lainkaan nuudeleita kaupan hyllyillä eikä nuudelille ollut vielä sanaa suomenkielessä. Tuntemus nuudeleita kohtaan oli siis lähes olematon. Tänä päivänä nuudelit ovat jo yleinen ruoka Suomessa, minkä nimen jo kaikki tuntevat. Mama-nuudelit ovat pysyneet markkinajohtajana koko ajan.

Laatutietoisesti ja eettisesti

Valmistaja on aina panostanut korkealaatuisiin raaka-aineisiin, tuotteen laatuun sekä makuun. Tuotantoprosessit ja laadunvalvonta ovat maailman huippuluokkaa. Tehtaalla on GMP-, HACCP-, ISO-, WCA-, BRC-sertifikaatit. Lisäksi tehtaan omavalvontalaboratoriolla on ISO 17025 -sertifikaatti.

Nuudelin pääraaka-aine on pääasiassa vehnäjauho ja sitä tulee Amerikasta, EU-alueilta tai Australiasta. Mausteseokset tulevat pääosin Aasian alueelta, mutta chilijauhe on aina Thaimaasta. Nuudeleissa käytettävä palmuöljy on RSPO -sertifioitua. Kaikkien raaka-aineiden laatu ja puhtaus tutkitaan tehtaan omassa laboratoriossa ennen tuotantolinjalle siirtoa. Lisäksi jokainen lopputuote analysoidaan ennen markkinoille pääsyä.

Tehtaalla on myös SMETAN-auditointi ja WCA-sertifikaatti. Nämä osoittavat, että työntekijöitä kohdellaan hyvin ja asiat ovat kunnossa. Työntekijöille tarjotaan turvallinen ja hyvin johdettu työympäristö. Työpäivät eivät ole ylipitkiä ja he saavat työstään hyvää palkkaa.

Huolehdimme myös markkinoille toimittamiemme tuotteiden pakkausten hyötykäytöstä.