Thaimaalainen kana-riisinuudelikeitto

2 annosta

Ainesosat:

90 g MAMA riisinuudelia
150 g kanasuikaleita
100 g porkkanaa kuutioituna
30 g sellerinvartta ohueksi suikaloituna
80 g sipulia pilkottuna
1 tl valkosipulia hienonnettuna
½ tl kasviöljyä
½ rkl  jauhettua pippuria
1 rkl kalakastiketta
Liemi 
1,2 l vettä
2 tl suolaa
50 g sipulia pilkottuna

Valmistusohje:

  1. Sekoita kalakastike ja jauhettu pippuri keskenään. Anna kanasuikaleiden marinoitua seoksessa noin puolen tunnin ajan.
  2. Valmista liemi: Kiehauta 1,2 litraa vettä. Lisää suola ja pilkottu sipuli. Anna kiehua hiljaa miedolla lämmöllä puolen tunnin ajan. Siivilöi liemi.
  3. Valmista riisinuudelit: Kiehauta 7½ dl vettä. Liota riisinuudeleita kuumassa vedessä minuutin ajan. Valuta. Huuhdo nuudelit vedellä ja valuta. Jaa nuudelit 2 annokseen.
  4. Kuullota valkosipulit öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää marinoidut kanasuikaleet. Lisää kypsennetyt kanasuikaleet sekä pilkottu porkkana ja sipuli liemikattilaan ja kiehauta.
  5. Kaada kanakeittoa nuudeleiden päälle. Mausta annos limettimehulla ja jauhetulla chilillä, ja koristele sellerinvarsisuikaleilla.

Tarjoile heti.