Thailändsk kyckling- och risnudelsoppa

2 portioner

Ingredienser:

90 g MAMA risnudlar
150 g kycklingstrimlor
100 g morot i tärningar
30 g selleristjälkar i tunna strimlor
80 g lök, hackad
1 tl vitlök, finhackad
½ tl vegetabilisk olja
½ rkl malen peppar
1 rkl fisksås
Buljong 
1,2 l vatten
2 tl salt
50 g lök, hackad

Gör så här:

  1. Blanda malen peppar och fisksås. Låt kycklingstrimlorna marinera i blandningen i ca en halvtimme.
  2. Förbered buljongen: Koka upp 1,2 liter vatten. Tillsätt salt och den hackade löken. Låt sjuda försiktigt på låg värme i en halvtimme. Sila buljongen.
  3. Förbered risnudlarna: Koka upp 7½ dl vatten. Blötlägg risnudlarna i hett vatten i en minut. Sila av vattnet. Skölj nudlarna med vatten och sila av. Fördela nudlarna i 2 portioner.
  4. Fräs vitlök i olja i stekpanna över låg värme. Tillsätt de marinerade kycklingstrimlorna. Tillsätt de stekta kycklingstrimlorna och tärnad morot och lök i buljongkastrullen och koka upp.
  5. Häll kycklingsoppan ovanpå nudlarna. Smaksätt portionen med limejuice och chilipulver och garnera med strimlade selleristjälkar.

Servera genast.