Vermicellinudlar med köttfärssås

3 portioner

Ingredienser:

1 portion MAMA risvermicelli
500 g krossade tomater
2 msk olivolja
150 g tomatpuré
100 g tärnad lök
100 g tärnad paprika
100 g tärnad morot
2 st krossade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk basilika
2 msk rödvin
1 st lagerblad
2 st finthackade selleristjälkar
300 g nötkött eller griskött
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk mald peppar

Garnering: parmesanost

Gör så här:

Recept:

  1. Lägg nudlarna i hett vatten i ca två minuter. Låt nudlarna rinna av väl.

Sås:

  1. Värm stekpannan. Stek köttet tills ytan är lätt brynt.
  2. Tillsätt olivoljan, löken, vitlöken, moroten, sellerin och paprikan. Rör om tills grönsakerna har mjuknat något.
  3. Tillsätt rödvinet, tomatpurén, oreganon och lagerbladet. Sänk värmen och låt skjuda i 30 minuter. Kom ihåg att blanda med jämna mellanrum.
  4. Lägg till saltet och pepparn. Häll såsen över vermicelli nudlarna och strö parmesanost på.