Risvermicelli i kokossås
(Mee Ga-ti)

2 portioner
Tillagningstid 20 min

Ingredienser:

90 g blötlagd MAMA risvermicelli
250 g kokosmjölk
20 g fermenterade sojabönor
80 g skivad hård tofu
100 g stekt malen kyckling
200 g skalade räkor
40 g hackad schalottenlök
¼ tsk chilipulver
20 g fisksås
30 g socker
20 g tamarindjuice
10 g strimlad röd, gul och grön chili
200 g böngroddar
30 g kinesisk lök
sallatsspikblad (Centella asiatica)
bananblomma
lime

Gör så här:

  1. Värm kokosmjölken tills den är slät och glänsande fet. Tillsätt schalottenlök, fermenterade sojabönor, chilipulver, tofu, stekt kycklingkött och räkor.
  2. Smaksätt med fisksås, socker och tamarind. Lyft räkorna ur såsen när de är genomkokta och ställ dem åt sidan.
  3. Tillsätt vermicellin och koka tills den är ganska torr. Tillsätt böngroddar och kinesisk lök.
  4. Servera med räkor, färska böngroddar, kinesisk lök, sallatsspikblad, bananblomma och limeklyfta.