Riisivermisellejä kookoskastikkeessa
(Mee Ga-ti)

2 annosta
Valmistusaika 20 min

Ainesosat:

90 g liotettuja Mama-riisivermisellejä
250 g kookosmaitoa
20 g hapatettuja soijapapuja
80 g viipaloitua kovaa tofua
100 g kypsennettyä jauhettua broileria
200 g kuorittuja jättikatkarapuja
40 g silputtua salottisipulia
¼ tl chilijauhetta
20 g kalakastiketta
30 g sokeria
20 g tamarindin mehua
10 g suikaloitua punaista, keltaista ja vihreää chiliä
200 g pavunituja
30 g kiinansipulia
rohtosammakonputkea (Centella asiatica)
banaaninkukkaa
limettiä

Valmistusohje

  1. Kuumenna kookosmaitoa kunnes se on tasaista ja kiiltävän rasvaista. Lisää salottisipuli, hapatetut soijapavut, chilijauhe, tofu, kypsennetty broilerinliha ja katkaravut.
  2. Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja tamarindilla. Nosta katkaravut pois kastikkeesta, kun ne ovat kypsyneet, ja aseta syrjään.
  3. Lisää vermisellit ja kypsennä melko kuiviksi. Lisää pavunidut ja kiinansipuli.
  4. Tarjoa katkarapujen, tuoreiden pavunitujen, kiinansipulin, rohtosammakonputken, banaaninkukan ja limettilohkon kera.