Risnudlar Tom Yum

1 portion

Ingredienser:

45 g MAMA risnudlar
500 ml fiskbuljong
4 skivor galangalrot
2 stjälkar citrongräs
100 g vit fisk (t.ex. gös, abborre)
4 st halmslidskivlingar (burk)
2 msk rostad chilipasta
2 msk limejuice
3 msk fisksås
½ kopp kondenserad mjölk
5 st förkokta fiskbullar
4 st limeblad
korianderblad till garnering

Gör så här:

  1. Sätt fiskbuljongen i en kastrull och koka upp. Tillsätt skuret citrongräs, limeblad och galangalrötter. Koka tills genomkokt.
  2. Tillsätt fisken och de avrunna och halverade svamparna. Låt sjuda försiktigt tills fisken är klar.
  3. Smaksätt soppan med chilipasta, fiskbuljong och limejuice. När rätten kokar igen, stäng av spisen och tillsätt kondenserad mjölk. Blanda väl.
  4. Värm upp fiskbullarna. Häll soppan i en skål ovanpå risnudlarna och fiskbullarna. Garnera med korianderblad om du vill.

Servera genast.