1 portion

Ingredienser:

45 gMAMA risnudlar
500 mlfiskbuljong
4 skivorgalangalrot
2 stjälkarcitrongräs
100 gvit fisk (t.ex. gös, abborre)
4 sthalmslidskivlingar (burk)
2 mskrostad chilipasta
2 msklimejuice
3 mskfisksås
½ koppkondenserad mjölk
5 stförkokta fiskbullar
4 stlimeblad
 korianderblad till garnering

Gör så här:

  1. Sätt fiskbuljongen i en kastrull och koka upp. Tillsätt skuret citrongräs, limeblad och galangalrötter. Koka tills genomkokt.
  2. Tillsätt fisken och de avrunna och halverade svamparna. Låt sjuda försiktigt tills fisken är klar.
  3. Smaksätt soppan med chilipasta, fiskbuljong och limejuice. När rätten kokar igen, stäng av spisen och tillsätt kondenserad mjölk. Blanda väl.
  4. Värm upp fiskbullarna. Häll soppan i en skål ovanpå risnudlarna och fiskbullarna. Garnera med korianderblad om du vill.

Servera genast.