Riisinuudelia TomYum

1 annos

Ainesosat:

45 g MAMA riisinuudelia
500 ml kalalientä
4 siivua galangal juurta
2 vartta sitruunaruohoa
100 g vaaleaa kalaa (esim. kuha, ahven)
4 kpl viljelytuppisientä (säilyke)
2 rkl paahdettua chilitahnaa
2 rkl limemehua
3 rkl kalakastiketta
½ kuppi maitotiivistettä
5 kpl kypsiä kalapullia
4 kpl limelehtiä
korianterinlehtiä koristeluun

Valmistusohje:

  1. Laita kalaliemi kattilaan kiehumaan. Lisää joukkoon sitruunaruoho leikattuna, limelehdet ja galangal -juuret. Keitä kypsäksi.
  2. Lisää joukkoon kala sekä valutetut ja puolitetut sienet. Hauduta lempeästi kypsäksi.
  3. Mausta keitto chilitahnalla, kalakastikkeella ja limemehulla. Kun ruoka jälleen kiehuu, sammuta hella ja lisää maitotiiviste. Sekoita hyvin.
  4. Lämmitä kalapullat. Kaada keitto kulhoon riisinuudeleiden ja kalapullien päälle. Koristele halutessasi korianterinlehdillä.

Tarjoile heti.