Risnudlar Pad Thai

1–2 portioner

Ingredienser:

135 g MAMA risnudlar (ca 3 st blötlagda)
15 g schalottenlök, skuren i bitar
30 g marinerad kålrot, skuren i tärningar
80 g tofu, skuren i tärningar
30 g rostade jordnötter, krossade
20 g torkade räkor
2 st ägg
60 g olja
160 g böngroddar (utan stjälkar)
250 g skalade räkor
gräslök
PAD THAI-sås
60 g palmsocker
40 g fisksås
45 g tamarindjuice
½-1 tsk chilipulver

Till servering: Lime, böngroddar, gräslök och sallatsspikblad.

Gör så här:

  1. Blötlägg nudlarna i vatten i 5–10 minuter.
  2. Förbered såsen genom att blanda alla ingredienser och värm upp tills sockret har smält.
  3. Hetta upp olja i en wok. Tillsätt de skalade räkorna och lite av såsen. Koka en liten stund.
  4. Flytta räkorna till kanten av woken. Stek tofutärningarna tills de är svagt bruna. Tillsätt kålrottärningar och schalottenlök. Woka tills de är klara.
  5. Tillsätt nudlarna och resten av såsen. Woka tills nudlarna mjuknar.
  6. Gör plats på kanten av woken och tillsätt en skvätt olja där du gör en röra av äggen.
  7. Blanda äggröran med nudlarna. Tillsätt nötter, torkade räkor, böngroddar och gräslök. Blanda väl.
  8. Garnera och servera genast.