Riisinuudelia PadThai

1- 2 annosta

Ainesosat:

135 g MAMA riisinuudelia (n.3 kpl liotettuna)
15 g salottisipulia leikattuna
30 g marinoitua naurista, kuutioituna
80 g tofua, kuutioituna
30 g paahdettuja maapähkinöitä murskattuna
20 g kuivattuja katkarapuja
2 kpl kananmunaa
60 g öljyä
160 g pavun ituja (ilman vartta)
250 g kuorittuja katkarapuja
ruohosipulia
PAD THAI -kastike
60 g palmusokeria
40 g kalakastiketta
45 g tamariinimehua
½-1 tl chilijauhetta

Tarjoiluun: Limeä, pavun ituja, ruohosipulia ja rohtosammakonputkea.

Valmistusohje:

  1. Liota nuudeleita vedessä 5-10 minuuttia.
  2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kuumentamalla, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Lämmitä öljyä wokissa. Lisää kuoritut katkaravut ja vähän kastiketta. Kypsennä pieni hetki.
  4. Siirrä katkaravut wokin reunalle. Paista tofukuutiot kevyen ruskeiksi. Lisää nauriskuutiot ja salottisipuli joukkoon. Wokkaa kypsiksi.
  5. Lisää joukkoon nuudelit ja loput kastikkeesta. Wokkaa kunnes nuudelit pehmenevät.
  6. Tee wokkipannun reunaan tilaa ja lisää tilkka öljyä, missä teet kananmunista kokkelia.
  7. Sekoita munakokkeli nuudeleiden joukkoon. Lisää pähkinät, kuivatut katkaravut, pavun idut ja ruohosipuli. Sekoita hyvin.
  8. Koristele ja tarjoile heti.