Risnudlar med kycklingsås

2 portioner

Ingredienser:

1 portion MAMA risnudlar
45 g skivad kycklingbröst
2 ½ tsk ostronsås
1 msk vegetabilisk olja
20 g tärnad lök
35 g tärnad tomat
10 g tärnad morot
20 g skivade champinjoner
5 g hackad grön lök
1 tsk sojasås
¾ kopp hönsbuljong
1 msk majsstärkelse
¼ kopp vatten
en nypa salt
en nypa socker
en nypa peppar

Gör så här:

Nudlar:

  1. Lägg risnudlarna i hett vatten i ca två minuter. Låt nudlarna rinna av väl.

Sås:

  1. Värm oljan i en stor wok eller stekpanna och tillsätt löken, moroten, tomaten och champinjonerna. Kom ihåg att blanda väl.
  2. Lägg till kycklingen och rör om tills allt är genomstekt. Lägg till ostronsåsen, sojan, hönsbuljongen, saltet och sockret.
  3. Blanda vattnet och majsstärkelsen i en skål. Häll blandningen i såsen samtidigt som du rör om.
  4. Tillsätt den hackade gröna löken och pepparn, då såsen blivit tillräckligt tjock. Ta såsen bort från värmen och häll den över nudlarna.