Risnudlar i Thailändsk sås

1 portion

Ingredienser:

45 g MAMA risnudlar
50 g räkor
50 g strimlad bläckfisk
30 g broccoli
20 g champinjoner
20 g morot
1 msk svart sojasås
2 msk ostronsås
1 msk sojasås
1 msk kryddsås
1 msk socker
2 msk sojabönpasta (fermenterad)
3 msk majsstärkelse
2 koppar vatten
4 msk olja till stekning

Gör så här:

  1. Förbered risnudlarna: Koka upp 3 koppar vatten och blötlägg risnudlarna i det heta vattnet i en minut och sila av vattnet. Skölj nudlarna med kallt vatten och sila av vattnet.
  2. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt nudlarna och svart sojasås. Blanda snabbt och ta bort stekpannan från värmen.
  3. Förbered därefter såsen: Fräs vitlök så att den blir vackert brun. Tillsätt räkor och bläckfiskstrimlor. Stek tills de är genomstekta.
  4. Tillsätt grönsaker, vatten och resten av kryddorna.
  5. Blanda majsstärkelsen till en slät pasta med en liten skvätt vatten. Red såsen med majsstärkelse.
  6. Häll såsen över nudlarna och garnera som du vill.

Servera genast.