Risnudelsoppa från havet

1 portion

Ingredienser:

45 g MAMA risnudlar
2 st grisköttbullar
2 st räkor
2 st strimlad bläckfisk
sallad som skurits grovt
torkad vitlök
stekt vitlök
Buljong
4 ½ vatten
50 g lök som finhackats grovt
2 tsk salt

Gör så här:

  1. Buljong: Koka upp 4 ½ koppar vatten, tillsätt salt och lök. Sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter. Sila grönsaksbuljongen.
  2. Förbered risnudlarna: Koka upp 3 koppar vatten och blötlägg risnudlarna i det heta vattnet i en minut och sila av vattnet. Skölj nudlarna under kallt vatten och sila av.
  3. Sätt nudlarna i en skål. Tillsätt vitlöken och blanda väl.
  4. Koka snabbt upp grisköttbullar, räkor och bläckfisk och sätt i skålen.
  5. Tillsätt grönsaksbuljong och garnera med sallad.

Servera genast.