Kryddig risvermicellisallad

2 portioner

Ingredienser:

90 g MAMA risvermicelli
100 g stekta grisköttsstrimlor
100 g tillagade räkor
100 g tomattärningar
50 g selleristjälkar i tunna strimlor
80 g lök i tunna strimlor
1 salladshuvud
Kryddig salladsdressing
20 g röd chili, hackad
30 g vitlök, finhackad
2 tsk salt
50 g socker
5½ msk vinäger
1 msk limejuice

Gör så här:

  1. Förbered den kryddiga salladsdressingen: I en kastrull, blanda ihop chili, vitlök, vinäger, socker och salt. Koka upp och låt koka försiktigt på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt limejuice. Stäng av plattan.
  2. Förbered risvermicellin: Koka upp 7 ½ dl vatten, blötlägg risvermicellin i varmt vatten i cirka en minut och sila av. Skölj vermicellin med vatten, blanda väl och sila av.
  3. Sätt griskött, räkor, lök och selleri i en skål. Tillsätt 2 msk av den kryddiga salladsdressingen. Blanda väl.
  4. Tillsätt risvermicelli, salladsdressing och tomater. Blanda väl. Servera med salladsblad.

Obs. Den kryddiga salladssåsen kan ersättas med en annan sås efter eget val.