2 portioner

Ingredienser:

90 gMAMA risvermicelli
100 gstekta grisköttsstrimlor
100 gtillagade räkor
100 gtomattärningar
50 gselleristjälkar i tunna strimlor
80 glök i tunna strimlor
1salladshuvud
  
 Kryddig salladsdressing
20 gröd chili, hackad
30 gvitlök, finhackad
2 tsksalt
50 gsocker
5½ mskvinäger
1 msklimejuice

Gör så här:

  1. Förbered den kryddiga salladsdressingen: I en kastrull, blanda ihop chili, vitlök, vinäger, socker och salt. Koka upp och låt koka försiktigt på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt limejuice. Stäng av plattan.
  2. Förbered risvermicellin: Koka upp 7 ½ dl vatten, blötlägg risvermicellin i varmt vatten i cirka en minut och sila av. Skölj vermicellin med vatten, blanda väl och sila av.
  3. Sätt griskött, räkor, lök och selleri i en skål. Tillsätt 2 msk av den kryddiga salladsdressingen. Blanda väl.
  4. Tillsätt risvermicelli, salladsdressing och tomater. Blanda väl. Servera med salladsblad.

Obs. Den kryddiga salladssåsen kan ersättas med en annan sås efter eget val.