3 portioner

Ingredienser:

135 gMAMA risvermicelli (ca 3 st. kokta)
300 gfläskstek
5 stvitlöksklyftor, finhackade
3 stcitrongrässtjälkar, finhackade
3 stschalottenlökar, finhackade
1 msksocker
¼ tsksalt
1 tsksvartpeppar
1 mskfisksås
 Dippsås
1 koppvitvinsvinäger
1 tsksalt
1 koppsocker
1 ströd chili, finhackad
½ koppmorot, riven
½ koppkinesisk rädisa, riven

Garnering: schalottenlök, bladsallad, mynta, vietnamesisk mynta, söt basilika och böngroddar.

Gör så här:

  1. Blanda vitlök, citrongräs, socker, salt, svartpeppar och fisksås. Massera in i köttet. Låt marinera i kylskåp i minst en timme.
  2. Förbered dippsåsen genom att sätta vinäger, salt och socker i en liten kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Låt svalna.
  3. Tillsätt morot, kinesisk rädisa och chili i dippsåsen.
  4. Grilla fläskköttet tills det blir vackert brunt och genomstekt.
  5. Låt köttet vila en stund och skär i portionsstora bitar. Servera med risvermicelli och dippsås.
  6. Garnera portionen med bladsallad, schalottenlök, böngroddar och örter.

Servera genast.