Grillfläsk med risvermicelli

3 portioner

Ingredienser:

135 g MAMA risvermicelli (ca 3 st. kokta)
300 g fläskstek
5 st vitlöksklyftor, finhackade
3 st citrongrässtjälkar, finhackade
3 st schalottenlökar, finhackade
1 msk socker
¼ tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk fisksås
Dippsås
1 kopp vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 kopp socker
1 st röd chili, finhackad
½ kopp morot, riven
½ kopp kinesisk rädisa, riven

Garnering: schalottenlök, bladsallad, mynta, vietnamesisk mynta, söt basilika och böngroddar.

Gör så här:

  1. Blanda vitlök, citrongräs, socker, salt, svartpeppar och fisksås. Massera in i köttet. Låt marinera i kylskåp i minst en timme.
  2. Förbered dippsåsen genom att sätta vinäger, salt och socker i en liten kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Låt svalna.
  3. Tillsätt morot, kinesisk rädisa och chili i dippsåsen.
  4. Grilla fläskköttet tills det blir vackert brunt och genomstekt.
  5. Låt köttet vila en stund och skär i portionsstora bitar. Servera med risvermicelli och dippsås.
  6. Garnera portionen med bladsallad, schalottenlök, böngroddar och örter.

Servera genast.