Grilliporsasta riisivermisellillä

3 annosta

Ainesosat:

135 g MAMA riisivermiselliä (n. 3 kpl keitettynä)
300 g porsaan lapaa
5 kpl valkosipulin kynsiä leikattuna
3 kpl sitruunaruohon vartta leikattuna
3 kpl salottisipulia leikattuna
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl kalakastiketta
Dippikastike
1 kkp valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 kkp sokeria
1 kpl punaista chiliä leikattuna
½ kkp porkkanaa raastettuna
½ kkp kiinanretiisiä raastettuna

Koristeluun: salottisipulia, lehtisalaattia, minttua, Vietnam minttua, makeaa basilikaa ja pavun ituja.

Valmistusohje:

  1. Sekoita keskenään valkosipuli, sitruunaruoho, sokeri, suola, mustapippuri ja kalakastike. Hiero lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
  2. Valmista dippikastike laittamalla viinietikka, suola ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
  3. Lisää porkkana, kiinanretiisi ja chili dippikastikkeeseen.
  4. Grillaa porsas kauniin ruskeaksi ja kypsäksi.
  5. Anna lihan levähtää hetki ja leikkaa suupaloiksi. Tarjoile riisivermisellien ja dippikastikkeen kera.
  6. Koristele annos lehtisalaatilla, salottisipulilla, pavun iduilla ja yrteillä.

Tarjoile heti.