3 portioner

Ingredienser:

1 portionMAMA risvermicelli
500 gkrossade tomater
2 mskolivolja
150 gtomatpuré
100 gtärnad lök
100 gtärnad paprika
100 gtärnad morot
2 stkrossade vitlöksklyftor
2 mskhackad färsk basilika
2 mskrödvin
1 stlagerblad
2 stfinthackade selleristjälkar
300 gnötkött eller griskött
2 tsktorkad oregano
1 tsksalt
1 tskmald peppar

Garnering: parmesanost

Gör så här:

Recept:

  1. Lägg nudlarna i hett vatten i ca två minuter. Låt nudlarna rinna av väl.

Sås:

  1. Värm stekpannan. Stek köttet tills ytan är lätt brynt.
  2. Tillsätt olivoljan, löken, vitlöken, moroten, sellerin och paprikan. Rör om tills grönsakerna har mjuknat något.
  3. Tillsätt rödvinet, tomatpurén, oreganon och lagerbladet. Sänk värmen och låt skjuda i 30 minuter. Kom ihåg att blanda med jämna mellanrum.
  4. Lägg till saltet och pepparn. Häll såsen över vermicelli nudlarna och strö parmesanost på.