Mausteinen nuudelisalaatti
(yam sen lek)

2 annosta
Valmistusaika 15 min

Ainesosat:

90 g Mama-riisinuudeleita
20 g karkeaksi silputtua punaista chiliä
5-10 karkeaksi silputtua linnunsilmächiliä
2 rkl karkeaksi silputtua valkosipulia
1 rkl karkeaksi silputtuja korianterin juuria
3-4 rkl limetin mehua
1 ½ rkl sokeria
3 rkl kalakastiketta
25 g jauhettua porsaanlihaa
60 g kuorittuja katkarapuja
30 g kuivattuja mustasieniä
1 kuutioitu tomaatti
1 suikaloitu kevätsipuli
30 g suikaloitua lehtiselleriä
10 g paahdettuja maapähkinöitä
2 suikaloitua sipulia
lehtisalaattia koristeeksi

Valmistusohje:

  1. Murskaa kaikki salaatinkastikeainekset sekaisin huhmareessa ja sekoita niihin mausteet.
  2. Kiehauta nuudelit nopeasti, jäähdytä ja valuta hyvin. Paista katkaravut ja porsaanliha erikseen ja aseta syrjään.
  3. Pese kuivatut sienet, kiehauta ne nopeasti ja jäähdytä. Suikaloi sienet ohuiksi suikaleiksi.
  4. Sekoita kaikki aineet valmistamaasi salaatinkastikkeeseen.
  5. Nostele salaatti salaattipedille, ripottele päälle maapähkinöitä ja koristele lehtisellerillä.