Sojakryddad risvermicelli

1 portion

Ingredienser:

45 g MAMA risvermicelli
40 g griskött i skivor
1 st ägg
40 g broccoli
1 tsk vitlök, krossad
1 msk ostronsås
½ msk kryddsås
½ msk sojasås
½ msk svart sojasås
½ msk socker
3 msk olja till stekning

Gör så här:

  1. Förbered risvermicellin: Koka upp 3 koppar vatten och blötlägg risvermicellin i det heta vattnet i två minuter och sila av vattnet. Skölj ännu med kallt vatten och sila av vattnet.
  2. Sätt olja i stekpannan och bryn vitlöken i het olja tills den blir gyllenbrun.
  3. Tillsätt grisköttet och stek tills genomstekt.
  4. Sätt köttet till sidan och knäck ägget i stekpannan. Stek snabbt.
  5. Tillsätt risvermicelli och blanda snabbt.
  6. Smaka av med ostron- och sojasås. Tillsätt också socker och kryddsås.
  7. Tillsätt broccolin och koka blandningen under omrörning tills broccolin har mjuknat.

Servera genast.