Risvermicelli med Bolognesesås

1 portion

Ingredienser:

45 g MAMA risvermicelli
165 g tomater (puré utan skal och frön)
2 tsk olivolja
50 g tomatpuré
35 g löktärningar
35 g paprikatärningar
35 g morotstärningar
35 g selleritärningar
2 st vitlöksklyftor
1 tsk söt basilika
100 g nöt- och grisfärs
½ tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk peppar
200 ml köttbuljong
parmesanost och färsk basilika

Gör så här:

  1. Stek köttet gyllenbrunt. Tillsätt olivolja, lök, vitlök i en stekpanna och stek en stund.
  2. Tillsätt grönsakstärningarna till köttfärsen. Stek blandningen tills grönsakerna fått en vacker färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en liten stund.
  3. Häll köttbuljongen i stekpannan och rör om. Tillsätt slutligen tomatpuré och smaka av.
  4. Servera med ångad risvermicelli och garnera portionen med parmesanost och basilika om du vill.

Servera genast.

Du kan ersätta söt basilika med europeisk basilika samt använda färdig tomatpuré som finns i butik för att påskynda tillagningen.