2 annosta

Ainesosat:

2 palaaMAMA täysjyvä riisinuudelia
n. 30 mloliiviöljyä
80 mlkanalientä (tarvittaessa)
3 kplvalkosipulinkynttä, siivuina
1 kplkuivattu chili, leikattuna
 suolaa, tarpeen mukaan
 mustapippuria, tarpeen mukaan
 tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje:

  1. Liota riisinuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
  2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi. Lisää öljyn joukkoon chili ja valkosipuli. Kuullota kevyesti noin minuutin ajan, että aromit irtoavat. Sekoita riisinuudelit mausteöljyyn ja kuumenna. Lisää tarvittaessa kanalientä irroittamaan nuudelit toisistaan. Riisinuudelit ovat luonnostaan hieman toisiinsa tarttuvia, joten suosittelemme käyttämään sekoittamiseen lastan sijaan pihtejä. Tällöin saat nuudelit irtonaisiksi.
  3. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana ja basilikanlehdillä koristeltuna.